Firmamız; portatif ve sabit gaz algılama ve alev algılama dedektörleri konusunda 20 yılı aşkın teknik ve satış tecrübesine sahip olup, Honeywell firmasının Türkiye yetkili distribütörüdür. Uygulamaya özel en uygun çözümleri sunabilmek adına satış öncesi saha ziyaretlerinde alanında uzman kişiler tarafından sorularınız yanıtlanarak çözüm sunabilmekteyiz. Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) kapsamında kullanılan solunum ekipmanları için DPI Sekur firması Türkiye yetkili distribütörüyüz.
Yanıcı-patlayıcı ve toksik gaz algılama cihazları iki farklı türde karşımıza çıkar.
Portatif (taşınabilir) gaz dedektörleri bir tür kişisel koruyucu donanımdır. Çalışan personelin oluşabilecek gaz tehlikelerinden korunmasını amaçlar. Cihazlar personelin çalışma alanını sürekli izlediği ve bireysel alarm verme özelliğiyle sabit detektörlere nazaran çalışanın korunmasında daha geniş bir alana hitap eder. Sabit ve portatif gaz dedektörlerinin birlikte kullanılması durumunda çevrenin ve kişilerin gaz tehlikelerinden korunma seviyelerini daha üst noktalara getirebilmektedir.
Sabit gaz ve alev algılama sistemi yanıcı-patlayıcı, toksik ve oksijen gaz tehlikeleri ile alev algılama için kullanılırlar. Sabit gaz ve alev algılama sistemlerini dedektörler, kontrol üniteleri ve uyarı ekipmanları olarak üç ana başlıkta inceleyebiliriz.
Zehirli gazların ortama karıştığı veya karışma ihtimali olan bölgelerde çalışma yapılması durumunda, insan sağlığını korumak için solunum ekipmanları kullanılmaktadır. Kullanılacak ekipmanların uygulamaya uygun olarak seçilmesi ve standartları karşılaması riskleri en aza indirmek için önem arz etmektedir.
Set Teknik olarak; tesislerde algılanacak gazlarla ilgili risk değerlendirmesi yaparak uygun ekipman seçimlerinde yardımcı olmaktayız. Bununla beraber, tüm potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve oluşabilecek senaryoların belirlenmesinde son kullanıcının sorumluluğu bulunmaktadır.
Gaz Algılamada Sık Sorulan Sorular
Soru: Pompalı ve difüzyon model portatif gaz dedektörleri arasındaki fark nedir?
Cevap: Pompalı model portatif dedektörler, kapalı bir ortama girmeden ucundaki hortum ve dahili pompası sayesinde içeride tehlikeli bir ortam olup olmadığını kontrol etme imkanı sağlar. Difüzyon model portatif dedektörler ise operatörler tarafından üzerlerinde taşınır ve bulunduğu ortamda gaz kaçağı varsa alarm verir. Difüzyon model portatif dedektörler, yaka tipi olarak da adlandırılırlar.
Soru: E2S marka siren, flaşör ve acil çağrı butonları sadece exproof alanlarda mı kullanıma uygundur?
Cevap: Alanında 30 yılı aşkın tecrübesi bulunan E2S firması, çok geniş yelpazede ürün çeşitliliğine sahiptir. Hem güvenli hem de exproof alanlarda kullanıma uygun ürünleri bulunmaktadır.
Soru: Sabit gaz dedektörleri ile aynı anda 2 farklı gaz ölçülebilir mi?
Cevap: Sabit gaz dedektörlerde hedef gaza özel tek bir sensör bulunduğundan sadece 1 gaz ölçülebilmektedir.
Soru: Ortamda yanıcı patlayıcı gaz karışımı var ise dedektör hangi gaza göre kalibre edilmelidir?
Cevap: Karışım gazı oluşturanlardan alt patlama limiti (Lower Explosion Limit – LEL) en düşük olan gaza göre kalibre edilmelidir.
Soru: DPI Poliblitz ABEK 15 kaçış maskesini CO gazı için kullanılabilir mi?
Cevap: DPI Poliblitz ABEK 15 kaçış maskesi toz, duman ya da CO gazı için koruma sağlamaz. Bina ve endüstriyel alanlardaki toksik gaz ve buhar kaçaklarından korunmak için kullanılır. DIN 58647-7'ye göre 15 dakika koruma sağlar.