blog_slider-1920x400-blog 500x400-blog

Gasmet CMM ile Cıva İzlemede CVAF Teknolojisi

Gasmet CMM ile Cıva İzlemede CVAF TeknolojisiEndüstriyel faaliyetler, fosil yakıtların yakılması, madencilik ve atıkların bertaraf edilmesi gibi süreçler atmosfere, suya ve toprağa önemli miktarda cıva salmaktadır. Bu nedenle emisyonların izlenmesi ve kontrolü giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Cıvanın sabit kaynak emisyonlarının sürekli olarak izlenmesi, cıva kirliliğinin zararlı etkilerini kontrol altına almak açısından merkezi bir öneme sahiptir.

Elementel ve metil cıva gibi toksik maddeler, merkezi ve periferik sinir sistemlerine zarar vermektedir. Cıva buharının solunması; sinir, sindirim ve bağışıklık sistemlerinde ciddi etkilere yol açabildiği gibi akciğerler ve böbrekler üzerinde zararlı etkilerinin yanı sıra ölümcül sonuçlar da doğurabilir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nden alınan verilere göre, birkaç yıl boyunca havada 20 μg/m3 veya daha fazla elementel cıva seviyesine maruz kalan işçilerde hafif, subklinik merkezi sinir sistemi toksisitesi belirtileri gözlemlenmiştir. Ayrıca, idrarda artan protein ve böbrek yetmezliği gibi değişen böbrek etkileri de rapor edilmiştir.

 

1-7

Çevredeki cıva; su, toprak ve hava kalitesi için büyük bir risk oluşturur. Atmosferdeki cıva buharı, yağmurlarla birlikte geniş alanlara yayılarak, yaygın çevre kirliliğine neden olabilir. Bu durum, cıva izleme ve sürekli izleme pratiklerinin hayati önemini ortaya koyar. Cıva izleme; kirlilik kaynaklarını belirleme, halk sağlığını koruma ve çevreyi koruma olanağı sağlar. Çünkü cıvanın çevresel dağılımının izlenmesi, potansiyel tehlikelerin tespit edilmesine ve önleyici önlemlerin alınmasına yardımcı olur. Sürekli izleme ise cıva seviyelerini düzenli olarak izlemeyi sağlar ve uzun vadeli veri toplama; cıva kirliliğinin zaman içindeki eğilimlerini ve etkilerini anlamada kritik bir öneme sahiptir. Bu izleme ve analiz, etkili düzenlemelerin uygulanmasında ve çevre ile halk sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar.

Gasmet CMM Nedir?

Gasmet CMM, özellikle endüstriyel tesislerde cıvanın sürekli izlenmesi için geliştirilmiş bir sistemdir ve dünyadaki en yüksek hassasiyeti sunan Soğuk Buhar Atomik Floresan (CVAF) ölçüm prensibini temel alır. Bu teknoloji, cıva buharının floresan özelliklerini kullanır ve küçük konsantrasyonlarda bile cıvayı tespit edebilir. Ayrıca yüksek hassasiyet, düşük tespit limitleri, diğer gazlarla çapraz etkileşimlerin en aza indirilmesi, otomatik kalibrasyon ve sürekli izleme gibi avantajlar sağlar. Bu da cıva analizi için güvenilir ve etkili bir çözüm sunar.

Soğuk Buhar Atomik Floresans (CVAF) Ölçüm Teknolojisi

Soğuk Buhar Atomik Floresans (CVAF) ölçümünde, cıva numunesi öncelikle indirgeyici maddelerle elementel cıvaya dönüştürülür ve daha sonra elementel cıva buharı, belirli bir dalga boyunda ultraviyole (UV) ışıkla uyarılır. Bu süreçte cıva atomları, bu uyarıcı ışığı emer ve daha yüksek bir enerji seviyesine geçer. Enerji seviyelerini aştıklarında ise karakteristik bir dalga boyuna sahip floresan ışık yayar. Bu ışık bir dedektör tarafından tespit edilir, yayılan floresan ışığın yoğunluğu numunedeki cıva konsantrasyonuyla doğru orantılıdır. Bir veri işleme ünitesi, dedektör tarafından tespit edilen sinyalleri analiz eder ve cıva konsantrasyonunu hesaplar. CVAF teknolojisi, özellikle çevresel örneklerde düşük konsantrasyonlu cıvanın hassas ve doğru tespiti için idealdir.

Gasmet CMM Sistem Ekipmanları

2-10

Gasmet, sürekli cıva izleme için tam otomatik bir sistem üretir ve sunar. CMM AutoQAL, şu bileşenlerden oluşur:

  1. Seyreltme probu
  2. Isıtmalı numune hattı
  3. Cıva analizörü
  4. Test gazı üreteci

İki aşamalı bir geri üfleme sistemi ile ısıtılmış seyreltme probu, en zorlu koşullarda bile dayanıklılık ve güvenilirlik sunar. Ayrıca, sistemin esnek tasarımı, 19'' modüllerle kolay kullanımı ve işletmeyi sistem ömrü boyunca sağlar.

Sertifikalı aralıklar (Hg)

• 0 to 5 μg/m3

• 0 to 10 μg/m3

• 0 to 45 μg/m3

• 0 to 100 μg/m3

• 0 to 1000 μg/m3

Gasmet CMM'yi Neden Tercih Etmelisiniz?

  • Ölçüm sonuçlarına web aracılığı ile anlık erişim imkanı
  • 120 saniyenin altında yanıt süresi ile hızlı ölçüm sağlayabilme
  • %99 üzerinde ölçüm sürekliliği sağlama
  • Üretilmiş sistemler içerisinde en hassas sensör yapısı
  • 7/24 yetkili ve uzman teknik servis imkanı

Set Teknik Emniyet ve Çevre Teknolojileri A.Ş. olarak; Gaz Algılama Sistemleri, Proses Gaz Analiz Sistemleri, Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri, Endüstriyel İş Güvenliği Ekipmanları ve Yanma Teknolojileri konularında, 2004 yılından bu yana her geçen gün geliştirerek bugüne taşıdığımız satış ve teknik destek tecrübemiz ve tamamı Türkiye ve Avrupa normlarına uyumlu ürünlerimiz ile mühendislik çözümleri sunmaktayız.

Paylaş:
İlgili Ürünler
Diğer İçerikler

TEMSİLCİLİKLER

E-Bülten Kayıt
Bize Ulaşın